Lingonpaj med honung

En söt , lite tung paj där lingonen friskar upp.

Ingredienser

  • Havregrynsbotten
  • 100 g smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • Fyllning
  • 3 äggulor
  • 1½ dl farinsocker
  • 2 dl honung
  • 50 g smör
  • 1/4 tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl lingon
  • 125 g grovt hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º + 175º.
    2. Smält smöret. Blanda samman mjöl, havregryn och socker. Tillsätt smör och samla till en deg. Tryck ut ut degen i en pajform ca 22 cm i diameter. Grädda skalet i 15 minuter. Låt det svalna.
    3. Sänk värmen till 175º.
    4. Vispa äggulorna och farinsockret pösigt. Smält honungen och smör i vattenbad och låt svalna något. Tillsätt honungsbladningen, salt och vaniljsocker i äggsmeten. Vänd ner lingon och valnötter. Fördela i pajformen och grädda i 30-40 minuter.
    5. Servera med vaniljkesella eller grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben