Lingonpaj med kaneltoscatäcke

Serverar: 10 portioner

En mycket god lingonpaj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 90 g smör
  • 1 ½ msk socker
  • 1 äggula
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 4 dl lingon
  • Toscaglasyr
  • 60 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 100 g mandelspån
  • 1 ½ dl socker
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 grader
    2. Smörj en rund form. Blanda mjöl, socker, smör, äggula och vatten. Lägg degen i formen. Förgrädda i ugnen i 10 min
    3. Ta ut formen ur ugnen och lägg lingonen ovanpå pajdegen.
    4. Blanda toscaglasyren: smält smör, blanda i socker, mjöl och kanel. Låt det sjuda upp i en kastrull. Strö över mandelspån....på lingonen.. Häll toscaglasyren ovanpå.
    5. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 min
    6. Servera gärna vispad grädde till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben