Lingonpaj

Serverar: 6 portioner

Smaskig paj med fin balans av sötma och syrlighet.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 msk socker
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • Lingon efter behag
  • Skal
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till pajbottnet och tryck ut degen i en pajform. Förgrädda i 5-10 minuter i 200 grader. Vispa under tiden socker och ägg pösigt.
    2. Häll färska eller frusna lingon i pajskalet så att bottnet täcks ordentligt (ca 2 dl). Täck bären med den pösiga äggsmeten och grädda i 200 grader tills skalet fått en ljusbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben