Lingonpaj med maräng

En frisk och syrlig efterrätt.

Ingredienser

  • Deg
  • 50 g smör
  • 11/2 dl vetemjöl
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 3 tsk vatten
  • 1 dl mandel
  • 2 bittermandlar
  • Fyllning
  • 100 g färska lingon
  • 100 g socker
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 3 msk socker
  • Instruktioner

    1. Blanda bakpulver med mjölet och smula med fingertopparna in smöret till en smågrynig blandning
    2. Skålla och hacka mandeln. Mal den och blanda med degen. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen.
    3. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rund kaka. Kläd pajformen med degen. Nagga botten med gaffel.
    4. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Grädda tårtbotten i 15 minuter.
    6. Skölj och rensa lingonen. Krossa med sked hälften av bären. Rör alla lingonen med sockret så länge att den bildade saften täcker bären.
    7. Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa ner sockret.
    8. Fördela de rörda lingonen över pajbotten. Lägg på marängmassan.
    9. Grädda marängen i 150 grader c:a 30 minuter. Servera genast. Servera ev. vispad grädde eller crème fraiche till.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben