Lingonpaj med maräng
En frisk och syrlig efterrätt.
Ingredienser
Deg
50 g smör
11/2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
3 tsk vatten
1 dl mandel
2 bittermandlar
Fyllning
100 g färska lingon
100 g socker
Maräng
3 äggvitor
3 msk socker
Instruktioner
Blanda bakpulver med mjölet och smula med fingertopparna in smöret till en smågrynig blandning
Skålla och hacka mandeln. Mal den och blanda med degen. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen.
Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rund kaka. Kläd pajformen med degen. Nagga botten med gaffel.
Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda tårtbotten i 15 minuter.
Skölj och rensa lingonen. Krossa med sked hälften av bären. Rör alla lingonen med sockret så länge att den bildade saften täcker bären.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa ner sockret.
Fördela de rörda lingonen över pajbotten. Lägg på marängmassan.
Grädda marängen i 150 grader c:a 30 minuter. Servera genast. Servera ev. vispad grädde eller crème fraiche till.
Liknande recept
Blåbärsglass med maräng
6
Maräng med Passionsfröjd
4
10 min
4
1
Rosa maränger
3.5
35
1
Maränger
4.9
1 h 10 min
12
29
Vinbärskaka med maräng
4.2
20
1
Lingonpaj med kaneltoscatäcke
1
10
Chokladkakor med maräng
Browniemuffins med maräng
5
30 min
14-16
1
Maränger med choklad
5
1 h 20 min
8
5
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!