Kryddig lingonpaj

Servera med kolasås på tub och vaniljglass

Ingredienser

  • Botten
  • 50 g smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl socker
  • ½-¾ dl mjölk
  • Fyllning
  • 4 dl lingon
  • 1 dl socker
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk ingefära
  • 1 krm kryddnejlika
  • Instruktioner

    1. Blanda snabbt samman degen i en matberedare eller för hand. Lägg den övertäckt i kylen i ca 30 min.
    2. Kavla ut degen och lägg i en pajform med löstagbar botten.
    3. Blanda bären med övriga ingredienser till fyllningen och fördela i formen.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i 200° i 20 – 25 min eller tills den har fått fin färg. Garnera gärna med citronmeliss och ev. kanelstänger.
    5. Servera kolasås och vaniljglass till.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben