Lingontårta

Serverar: 4-6 portioner

Len och läcker lingonlycka med fina chokladdekorationer! Tårtan kräver inte ugn. Glutenfri.

Ingredienser

  • 100 g mörk blockchoklad
  • 2 ägg
  • ½-1 dl socker
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl vispgrädde, lättvispad
  • 2 dl rårörda lingon eller lingonsylt
  • 2 kiwifrukter, skivade
  • ½ dl färska lingon
  • Instruktioner

    1. Smält blockchokladen på svag värme i mikro eller i vattenbad på spisen. Häll i liten plastpåse och knyt igen. Klipp ett litet hål i ett av påsens hörn och gör dekorativa mönster (svampar, stjärnor, hjärtan eller rundlar) på ett bakplåtspapper. Låt svalna i kylen.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda försiktigt ner gräddfilen i den lättvispade grädden. Blanda även i de rårörda lingonen. Blanda samman allt och häll i en form med löstagbar botten. Täck med plastfolie. Låt stå i frysen i minst 1½ timme.
    3. Dekorera tårtan med kiwiskivor, färska lingon och chokladfigurer.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben