Linsgryta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 45 minuter

Jätttegod linsgryta med lågt GI. Om du befinner dig i fas 1 hoppa då över potatisen. Jag brukar ibland blanda i lite tonfisk, det blir jättegott. Jag brukar tillsätta mera vatten då det "kokar" in.

Ingredienser

  • 2 dl gröna linser
  • 5 dl vatten
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk buljongextrakt eller 1 buljongtärning
  • 1 brk krossade tomater
  • 2 potatisar
  • 3 msk toamtpuré
  • Örtsalt
  • Instruktioner

    Hacka och fräs löken mjuk i oljan. Strö på paprikapulver. Tillsätt vatten, sköljda linser, buljong och tomater. Koka sakta 15 min. Tillsätt skalad potaiis, skuren i bitar. Låt grytan koka 12-15 min. Smaka av med tomatpuré och örtsalt.

    Liknande recept

    20 min
    4-6

    Kommentarer (1)

    safir74 14 oktober 2008

    Äsch då...glömde att skriva i en vilöksklyfta. Finns ej i orginal receptet men det blir godare om man låter en hackad vitlöksklyfta fräsa tillsammans med löken. :)

    Relaterade Artiklar

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben