Linsröra med kanel och citrus

Serverar: 4 portioner

Ett himmelskt gott tillbehör som passar perfekt till fisk, färsbiffar, lamm, kyckling och avsvalnad i sallader.

Ingredienser

  • 1 röd lök
  • 1 liten zucchini
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2-4 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 tsk flytande honung
  • Salt
  • Peppar
  • 3 tsk malen kanel
  • 2 tsk curry
  • 2 dl röda linser
  • 1 dl finhackad färsk basilika
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Rivet skal av 1 citron
  • Rivet skal av 1 lime
  • Instruktioner

    Skala och finhacka rödlöken, tärna zucchini, skiva vitlöken tunt, riv moroten och palsternackan. Riv citronen, apelsinen och lime på rivjärn. Fräs alltsammans i oljan i en panna på medelvärme så att det bara "svettas" utan att bli brynt. Häll på tomaterna, vattnet, fonden, honung och alla kryddor utom den färska basilikan och citrusraspet. Låt små puttra ca 10 minuter. Skölj under tiden linserna och lägg sedan ner dem i röran och koka ytterligare ca 10 minuter. Lägg ner finhackad basilika och citron, lime och apelsinraspet i sista minuten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben