Linssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Supergod linssås. Passar bra till spagetti. Brukar göra dubbel sats och frysa in i portionsförpackningar.

Ingredienser

  • 1 stor morot
  • 1 liten bit rotselleri
  • 2 lökar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1,5-2,5 dl vatten
  • 1 dl rensade röda linser
  • 1 lagerblad
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 buljongtärning
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • 0,5 tsk oregano
  • 1 knivsudd kanel
  • en aning cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och riv morot och rotselleri grovt. Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk i oljan. Låt vitlök och curry fräsa med i slutet av stektiden.
    2. Tillsätt det rivna, tomater, vatten, linser och lagerblad. Låt koka tills linserna är mjuka. Smaka av med tomatpuré, söndersmulade örtkryddor, kanel och cayenne..

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    farmoringer 11 februari 2012

    Tack för ett gott recept. Var jättegott....Mvh Inger

    vegannika 11 februari 2012

    Tack för din kommentar:) du är den första som kommenterar nåt av mina recept och det tycker jag var himla skoj.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben