Tomat och linssås till pasta

Serverar: 2 portioner

En lövtunn skiva mager ost förgyller pastan

Ingredienser

  • 1 dl röda linser
  • 1 liten purjolök
  • 1 tsk olja
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 tsk salt
  • 4 msk crème fraiche paprika och chili
  • Eventuellt 1 dl vatten
  • ½ krm grovmalen svartpeppar
  • Tillbehör
  • Färsk pasta
  • 2 skivor mager ost
  • 2 tomater
  • Instruktioner

    1. Skölj linserna och låt dem ligga i kallt vatten en liten stund. Ansa, skölj och skär purjon i bitar. Fräs den i oljan några minuter.
    2. Tillsätt tomatkrosset, avrunna linser och salt. Låt allt koka under lock på svag värme ca 15 minuter tills linserna känns mjuka.
    3. Rör ner crème ftaiche och späd med vatten. Krydda med svartpeppar. Servera med kokt pasta, en liten ostskiva och skivad tomat

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben