Pasta med linsragu

Serverar: 4 portioner

En supergod linssås är aldrig fel, här fullproppad med svamp. En ragu är som gjord för att frysa in i lagom stora portionsförpackningar, så gör en rejäl sats! Laktosfri och äggfri. För glutenfri variant använd glutenfri pasta.

Ingredienser

  • Pasta för 4 personer, eventuellt glutenfri
  • 2 msk olivolja
  • 250 g champinjoner, finhackade
  • 1 röd paprika, finhackad
  • 1 morot, finhackad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 lagerblad
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 5 dl vatten
  • 2½ dl bruna eller gröna linser
  • 2 tsk torkad oregano
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Fräs champinjoner, paprika, morot, ful lök och vitlök i olivoljan tills allt mjuknar och får lite färg, ca 10 minuter.
    2. Blanda ner lagerblad, krossade tomater, vatten, linser, oregano, salt och peppar. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter eller tills linserna är mjuka.
    3. Servera linsragun tillsammans med den kokta pastan.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben