Liten vegetarisk köttbulle

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Jag älskar vegetarisk mat men jag älskar även köttbullar. Förra julen skulle jag göra delar av ett julbord där flera av gästerna var vegetarianer så jag gjorde till slut ett litet recept på vegetariska köttbullar som blev mycket uppskattat av både vegetarianer och köttätare. Saftiga och goda perfekt till julbordet, midsommar eller bara en vanlig vardag med familjen.

Ingredienser

  • 600 g quornfärs
  • ¾ dl ströbröd
  • ½ dl mjölk
  • 1 rödlök
  • 200 g philadelphiaost
  • 2-3 msk färsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Blanda mjölk och ströbröd i en bunke, låt stå i 10 minuter. Finhacka rödlöken och blanda i den med resten av ingredienserna. Rör om ordentligt så att allt blir en smet. Rulla små runda bullar och stek på medelvärme i smör. Dom faller lätt sönder så tänk på att röra bullarna ofta i pannan så de inte fastnar. Dom ska få en fin färg och bli fasta i mitten.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben