Ljummen Kräftbulgur med avokado och apelsin

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Fantastiskt god ljummen bulgursallad, ursprungligen från ica´s tidning Buffé som jag omarbetat, som vanligt. Jätte god och kan bli hur hälsosam som helst, om man vill förstås.

Ingredienser

  • 3 dl bulgur av valfri sort, eller quinoa
  • 6 dl hönsbuljong eller grönsaksbuljong, tärning går bra
  • 1 purjolök
  • 2 apelsiner
  • 2 normalstora avokado
  • 1 burk kräftstjärtar
  • 1/2 ask ruccolasallad
  • 1/2 -1/4 honungs eller gaia melon
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 msk margarin
  • Svartpeppar efter tycke
  • 2 dl yoghurt valfri naturell sort, eller matlagnings yoghurt
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 krm salt
  • 1/2 tsk sambal oelek. Kan bytas ut mot chipotlesås
  • Instruktioner

    1. Koka bulgur eller quinoa enligt recept i buljongen.
    2. Skiva purjolöken i slantar och fräs den på svag värme i olja och margarin, den skall vara helt mjuk. När den är klar läggs kräftstjärtarna ner och får fräsa med löken i en minut så de blir varma.
    3. Rör ihop den kalla dressing-såsen: Blanda youghurt med pressad vitlök, fransk senap, salt och sambal.
    4. Skala apelsinerna, melon och avokado. Tärna dem i lika stora kuber. Hacka ruccola salladen.
    5. Häll bulgurn i en serveringsskål när den inte är kokhet längre, blanda ner purjo och kräftor, frukten och ruccola. Blanda sist ner avokado bitarna.
    6. Ta ett par varv på pepparkvarnen, känn om det behövs salt. (Oftast inte, eftersom buljongen är rätt salt)
    7. Blanda allt försiktigt. Servera med den goda dressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben