Ljus chokladmousse med ganache

Serverar: 4 portioner

Sammetslen och fluffig mousse. Försvinnande god!

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g finhackad ljus choklad
  • Ganache
  • 1 dl grädde
  • 1½ msk honung
  • 125 g finhackad ljus choklad
  • 2 msk konjak eller motsvarande vispgrädde
  • Garnering
  • Mortlade kardemummaskorpor
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde och häll över chokladhacket. Vispa slätt och ställ kallt.
    2. Koka upp grädde och honung till ganachen, häll över chokladhacket. Vispa slätt och tillsätt konjak eller grädde. Fördela ganachen i fyra glas. Täck med plast och låt stå i rumstemperatur i minst 1 timme.
    3. Vispa moussen luftig, ca 2 minuter, då den blivit riktigt kall. Fördela i de fyra glasen.
    4. Servera med lite skorpsmulor ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben