Ljusa och mörka kladdkaksmuffins

Tid: 10 minuter

Små snabbba och ljuvligt goda muffins. Receptet är enkelt och kan med fördel dubblas om man vill frysa in och ta fram och bjuda på vid oväntat besök.

Ingredienser

  • Ljusa
  • 50 g vit choklad
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ägg
  • Mörka
  • 75 g smör
  • 2 msk kakao
  • 1 dl mjöl
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Ljusa: Hacka den vita chokladen fint. Smält smöret och häll över den hackade chokladen. Rör till en slät kräm.
    2. Blanda mjöl, socker och ägg. Blanda i chokladblandningen. Klicka ut smeten i små muffinsformar. Grädda mitt i ugn 200 grader i ca 10 min.
    3. Mörka: Smält smöret. Blanda ihop kakao, mjöl, socker och ägg. Häll i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Klicka ut smeten i små muffinsformar och grädda i ugn 200 grader i ca 10 min.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    10
    6
    4.5
    10 min
    4-5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben