Små snabbba och ljuvligt goda muffins. Receptet är enkelt och kan med fördel dubblas om man vill frysa in och ta fram och bjuda på vid oväntat besök.
Ingredienser
Ljusa
50 g vit choklad
50 g smör
1 dl vetemjöl
1 ½ dl socker
1 ägg
Mörka
75 g smör
2 msk kakao
1 dl mjöl
1 ½ dl socker
1 ägg
Instruktioner
Ljusa:
Hacka den vita chokladen fint. Smält smöret och häll över den hackade chokladen. Rör till en slät kräm.
Blanda mjöl, socker och ägg. Blanda i chokladblandningen. Klicka ut smeten i små muffinsformar. Grädda mitt i ugn 200 grader i ca 10 min.
Mörka:
Smält smöret. Blanda ihop kakao, mjöl, socker och ägg. Häll i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Klicka ut smeten i små muffinsformar och grädda i ugn 200 grader i ca 10 min.