Ljuvlig chokladfrestelse glutenfritt

Serverar: 8 portioner

Festlig blåbärskaka som inte kräver så stor arbetsinsats och som kan förberedas fram till dekorationen.

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g mandelmassa
  • ½ msk maizena majsstärkelse
  • 3 ägg
  • Mousse
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad
  • 4 dl färska eller frysta blåbär
  • 1 ägg
  • 1 dl kesella
  • Dekoration
  • Vit Choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 175 grader. Botten: Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa, maizena och ägg till en jämn smet i en skål. Häll smeten i en smord rund form ( gärna med löstagbar botten ) med dimetern 25 cm. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt botten kallna i formen.
    2. Mousse: Vispa grädde och smält chokladen över vattenbad. Mosa hälften av bären lätt med en hjälp av en gaffel, spara resten till dekoration. Vispa äggen lätt. Tillsätt den smälta chokladen under kraftig omröring. Rör ner kesellan och sist grädden och de mosade bären.
    3. Fyll formen med blåbärsmoussen, ställ den kallt och låt den stelna.
    4. Dekroration: Dekorera med resterande blåbär och vit chokladkringla eller hemmagjord chokladdekoration.
    5. Tips: Ringla smält vit choklad i ett rutmönster på ett bakpapper och låt det stelna fint som dekoration till kakan.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben