Ljuvlig citronkaka

Serverar: 10 portioner

Låt gärna kakan vila i kylen över natten så blir den nästan som konfekt!

Ingredienser

  • 350 g smör
  • 6 dl socker
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • Rivet skal och saft från 3 citroner
  • 4 ägg
  • 4 dl mjöl
  • Servering
  • Florsocker
  • Vispad grädde eller crème fraiche
  • Socker
  • Vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda i resten av ingredienserna. Häll smeten i en smord och bröad springform. Baka i ugnen i 40 minuter, kakan ska fortfarande vara litet kladdig.
    2. Ta ut och låt svalna.
    3. Förvara kakan i kylen, gärna över natten. Sikta litet florsocker över kakan och servera med grädden smaksatt med en aning socker och vaniljsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben