Ljuvlig hallonpaj

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 45 minuter

Smulpaj är ett väldigt bra sätt att ta tillvara sommarens bär på tycker jag.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 4 msk socker
  • ½ dl hackad mandel eller mandelspån
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 l färska hallon eller 2 paket djupfrysta (ca 500 g)
  • 3/4 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    Lägg alla ingredienser utom hallon, 3/4 dl socker och potatismjöl i en skål och nyp ihop till en grynig massa. Häll hallonen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ta undan några fina bär att dekorera med om du vill. Blanda 3/4 dl socker och potatismjöl och strö det över hallonen. Skaka formen lätt så att allt blandas. Fördela smuldegen över bären. Grädda i 200 grader ca 30 min eller tills den fått fin färg. Servera gärna pajen ljummen med vaniljglass eller grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben