Ljuvlig mandeltårta glutenfritt

Systerdottern är gluten så jag får mycket inspiration av henne. Hon är jätteduktig på att baka.

Ingredienser

  • 500 g mandelmassa
  • 4 ägg
  • 2 msk Ljust basmjöl
  • Saften av 1 apelsin
  • Rivet skal från 1/2 apelsin
  • 150 g blockchoklad
  • Strimlat apelsinskal till dekoration
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan grovt och blanda den sedan med äggulorna och mjölet.
    2. Rör ner apelsinsaften och det rivna skalet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner skummet i smeten. Bred ut smeten i en smord form gärna en med löstagbar botten.
    3. Grädda nere i ugnen ca 30-40 minuter i 175°.
    4. Smält blockchokladen och bred ut den över kakan och garnera med det strimlade apelsinskalet. Det blir också gott att smaksätta kakan med lime

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben