Ljuvlig potatiskaka med keso

Serverar: 4-5 portioner

Utan ansträngning ställer du fram en härlig, doftande potatiskaka som passar till allt - kassler, kyckling, rökt lax eller bara en sallad.

Ingredienser

  • 500 gram potatis
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 ägg
  • 2 dl keso
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl riven parmesan
  • 3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och riv potatisen. Fördela den i en lätt smord ugnssäker form, Strö över purjolök. 2. Rör ihop mjölk, grädde, ägg, keso, vitlök, salt, peppar och persilja. Häll blandningen över potatisen. Strö över ost. 3. Grädda i 175 grader i cirka en timme. Tills gratängen stannat och fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben