Ljuvliga saffransbullar - Glutenfria

Serverar: 30 portioner

Lätta och glutenfria bullar med god vaniljfyllning i mitten. Degen kan också bakas ut till lussekatter. Vill du göra dessa ljuvliga saffransbullar laktosfria, så byt ut smör, mjölk och kesella till laktosfria alternativ.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 g saffran
  • 1 sockerbit
  • 150 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk fiberhusk
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl socker
  • 250 g kesella 1%
  • 1 ägg
  • 500 g mjölmix, t.ex. Lailas blå mjölmix
  • Fyllning
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en skål. Stöt saffran i en mortel tillsammans med en sockerbit. Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll blandningen över jästen och rör tills den har lösts upp. Blanda i fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Blanda i salt, socker, kesella, ägg och mjölmix. Arbeta degen väl i maskin i 10 minuter. Detta är viktigt för degens konsistens. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.
    2. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker till fyllningen.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord, använd mjölmix vid utbakningen, och dela degen i två bitar. Dela varje bit i 15 delar och rulla bullar. Lägg i pappersformar. Tryck en fördjupning i varje bulle och lägg i en klick fyllning. Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 250 grader.
    5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben