Lökbröd med timjan, rosmarin och svartpeppar

Serverar: 8 portioner

En segknaprig kombination av pizza och focaccia. Manitoba Cream är ett "supermjöl" med ursprung i Kanada som gör brödet extra högt och luftigt. Det kan bytas ut mot vetemjöl special.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2½ dl vatten
  • 1 msk flingsalt
  • 5 dl Manitoba Cream- mjöl, 300g
  • Topping
  • 1 silverlök
  • 4 msk olivolja
  • ½ kruka timjan
  • 1 msk grovhackad rosmarin
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Garnering
  • § msk grovhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen och blanda med vattnet i en bunke eller degblandare. Tillsätt salt och mjöl och arbeta degen kraftigt ca 10 minuter. Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Låt den jäsa övertäckt ca 1 timme.
    2. Skala och skiva löken. Fräs den i olja i en stekpanna på svag värme ca 10 minuter, tills den börjar bli mjuk. Låt kallna.
    3. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ samtidigt in en plåt i ugnen så att den blir varm.
    4. Tryck försiktigt ut degen på ett bakplåtspapper och fördela löken ovanpå. Strö på timjan, rosmarin, salt och peppar. Dra över papperet på den heta plåten.
    5. Grädda brödet mitt i ugnen 15-20 minuter, tills det fått fin färg och är genomgräddat. Ta ut och strö över persiljan. Servera brödet ljummet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben