Lökbrynt kyckling

Serverar: 4 portioner

Gyllenstekt lök ger en smakrik accent till den här saftiga kycklingen bräserad i en sky med buljong, dijonsenap och lite farinsocker.

Ingredienser

  • ½ dl vetemjöl
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 4 hela kycklingklubbor, ca 1-1½ kg
  • 2 msk olivolja
  • 2 stora gula lökar, tunt skivade
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk färsk persilja, hackad
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, salt och peppar i en grund skål. Vänd kycklingklubborna i mjölet.
    2. Hetta upp olja i en stor stekpanna på medelvärme och lägg i kycklingklubborna med skinnsidan neråt. Bryn cirka fem minuter på varje sida. Ta upp kycklingklubborna med en hålslev och lägg på ett fat.
    3. Lägg löken i stekpannan och stek den under omrörning då och då cirka tio minuter tills den är mjuk och brynt.
    4. Rör ner buljong, socker och senap i löken. Placera kycklingen på löken med skinnsidan upp. Lägg på lock, hetta upp och sänk till medelvärme. Låt kycklingen puttra cirka 30 minuter tills den är genomstekt. Pröva med en sticka i den tjockaste delen, köttsaften ska vara klar och genomskinlig.
    5. Lägg upp kycklingen på fyra tallrikar eller ett fat. Fördela löken ovanpå och ringla över skyn. Strö över persilja och servera med potatismos eller rotfruktspuré.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben