Lökdolmar

Serverar: 2 portioner

Roligt att göra nya rätter

Ingredienser

  • 1/4 kg blandfärs
  • 3 stora lökar
  • 1 burk krossade tomater
  • 1,5 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala löken och skär den grovt i bägge ändar. Koka lökarna tills de mjuknat något. Frigör skalen från varandra och fyll dem med den saltade och pepprade färsen och lägg ett lökskal över som lock. Smöra en eldfast form och placera dolmarna bredvid varandra i denna. Häll över grädden och de krossade tomaterna. Sätt in formen utan lock i ugnen på c:a 250 grader och grädda i ungefär 45 minuter eller tills det puttrar även i mitte av formen.
    2. Gott potatismos till ger lön för mödan!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben