Lökdolmar med svamp

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 45 minuter

Det är mycket gott med kantareller i den här rätten och kanske har du egenhändigt plockade någonstans. Men dolmarna blir också goda om de fylls med champinjoner.

Ingredienser

  • 4 stora lökar a ca 6-7 hg
  • Vatten
  • Salt
  • 2 dl hackad förvälld svamp
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk ströbröd
  • 1 litet ägg
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • Lite vetemjöl
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Skala löken och skär ett längsgående snitt med en kniv. Förväll löken i lättsaltat vatten och lossa sedan bladen.
    2. Låt ströbrödet svälla i mjölken.
    3. Stek svampen i matfett tills det "knäpper" i den.
    4. Blanda svamp, ägg, salt och peppar i ströbrödet.
    5. Lägg 1-2 tsk svampblandning på varje lökblad och rulla ihop dem. Doppa bladens kant på insidan i lite vetemjöl, så håller dolmarna ihop bättre.
    6. Stek lökdolmarna guldbruna i fett på svag värme. Flytta över dem i en stekgryta. Vispa ur stekpannan med lite vatten, som hälls över dolmarna. Efterstek ca 20 minuter. Servera dolmarna varma med potatismos och rårivna morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben