Det är mycket gott med kantareller i den här rätten och kanske har du egenhändigt plockade någonstans. Men dolmarna blir också goda om de fylls med champinjoner.
Ingredienser
4 stora lökar a ca 6-7 hg
Vatten
Salt
2 dl hackad förvälld svamp
2 msk smör
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
1 litet ägg
1 krm vitpeppar
1/2 tsk salt
Lite vetemjöl
Smör till stekning
Instruktioner
Skala löken och skär ett längsgående snitt med en kniv. Förväll löken i lättsaltat vatten och lossa sedan bladen.
Låt ströbrödet svälla i mjölken.
Stek svampen i matfett tills det "knäpper" i den.
Blanda svamp, ägg, salt och peppar i ströbrödet.
Lägg 1-2 tsk svampblandning på varje lökblad och rulla ihop dem. Doppa bladens kant på insidan i lite vetemjöl, så håller dolmarna ihop bättre.
Stek lökdolmarna guldbruna i fett på svag värme. Flytta över dem i en stekgryta.
Vispa ur stekpannan med lite vatten, som hälls över dolmarna.
Efterstek ca 20 minuter.
Servera dolmarna varma med potatismos och rårivna morötter.