Den krispiga potatiskakan doftar av vitlök, smör och timjan
Ingredienser
1 kg potatis (fast sort)
5 vitlöksklyftor
6 msk rapsolja
2 msk rödvinsvinäger
2 msk hackad färsk timjan
Smör
Salt
Nymalen vitpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C.
Skala och skiva potatisen tunt. Skala och finhacka vitlöken. Blanda olja, vinäger, vitlök, timjan, 1 tsk salt och ½ tsk nymalen vitpeppar. Vänd potatisskivorna i blandningen.
Lägg potatisskivorna omlott till 6 rundlar (ca 10 cm i diameter) på en smord plåt. Klicka över 2 msk smör.
Ställ in i ugnen i 20 minuter. Kan förberedas hit, ställ i så fall kallt.
Vid servering:
Sätt ugnen på 200°C. Ställ in i ugnen i 5 minuter. Lägg potatisrundlarna mitt på tallrikarna. Lägg dolmarna (sök recept: lökdolmar med potatiskaka) ovanpå, ringla lite av skyn över. Garnera med en kvist färsk timjan.