Potatiskaka

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Den krispiga potatiskakan doftar av vitlök, smör och timjan

Ingredienser

  • 1 kg potatis (fast sort)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 6 msk rapsolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • Smör
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Skala och skiva potatisen tunt. Skala och finhacka vitlöken. Blanda olja, vinäger, vitlök, timjan, 1 tsk salt och ½ tsk nymalen vitpeppar. Vänd potatisskivorna i blandningen.
    3. Lägg potatisskivorna omlott till 6 rundlar (ca 10 cm i diameter) på en smord plåt. Klicka över 2 msk smör.
    4. Ställ in i ugnen i 20 minuter. Kan förberedas hit, ställ i så fall kallt.
    5. Vid servering: Sätt ugnen på 200°C. Ställ in i ugnen i 5 minuter. Lägg potatisrundlarna mitt på tallrikarna. Lägg dolmarna (sök recept: lökdolmar med potatiskaka) ovanpå, ringla lite av skyn över. Garnera med en kvist färsk timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben