Lökpaj med två sorters ost.

Serverar: 4 portioner

Välsmakande lökpaj med brieost,perfekt till lunch eller buffe.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 1 st liten purjolök, tunt skivad
  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 msk smör till stekning
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 dl riven västerbottensost
  • 2 st ägg
  • 2 dl grädde
  • 200 gram brieost
  • Garnering
  • 0,5 dl persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Pajdeg:Hacka i matberedaren samman allt till en deg.Tryck ut degen i en pajform ca.24 cm i diameter med låg kant.Ställ formen i frysen ca.15 min. 2. Förgrädda pajskalet i ugnen 5-10 min. 3. Ansa,skala och skiva all löken i tunna skivor.Hetta upp en smörklick i stekpannan.Lägg i löken och låt småputtra tills den känns mjuk utan att den tar färg.Salta och peppra lite.Fördela löken i pajskalet. 4. Blanda västerbottensosten med äggen och grädden.Krydda med lite svartpeppar och häll blandningen över löken i pajskalet. 5. Skiva brieosten och lägg överst.Grädda mitt i ugnen ca.40 min.Garnera med persiljekvistar och servera pajen rumstempererad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    runetina 3 april 2010

    jag rekomenderar denna paj lätt att göra med billiga ingredienser.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben