Lördagskaka

Serverar: 8-10 portioner

Mjuk kaka med russin och hasselnötskärnor.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1 dl hasselnötskärnor, hackade
  • ½ dl russin, hackade
  • 3/4 dl gräddmjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smält smör, avsvalnat
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker poröst, tillsätt nötter och russin, samt mjölet bladat med bakpulvret växelvis med gräddmjölken. Rör sist ner det smälta smöret. Fyll smeten i väl smord och bröd form, 1½ lit, och grädda i 175-200 grader ca 45 min.

    Liknande recept

    1 h 10 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben