Amandas lördagskaka á la Ulla-Britt

Serverar: 1 portioner

Bland mina andra recept finns en pumpa marmelad som min barndomsgranne brukade använda i sin modifierade version av amandas lördagskaka, vilket påverkar tillagningstid och sätt. Kakan kan serveras ljummen men håller sog krämig och fin i kylskåp i flera dagar.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2½dl socker
  • 2½dl vetemjöl
  • 100g smält smör/margarin
  • Rivet skal av en citron
  • 2½dl pumpamarmelad á la Ulla-Britt
  • 2dl cremé fraiche (34% fetthalt)
  • 1 ägg
  • 1msk socker
  • ½msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölet och citronskalet i äggblandningen. Tillsätt det smälta matfettet försiktigt. Rör smeten jämn och häll den i väl smort och mjölad 1½ liters form med löstagbar kant. Grädda mitt i 175 gradig ugn i 15-20 minuter tills provstickan är torr. Blanda cremé fraich med socker, vaniljsocker och ägget. Ta ut kakan ur ugnen och bred ut pumpamarmeladen över. Bred ut cremé fraichsmeten över marmeladen. Grädda i övre delen av ugnen på 225 grader i 5-8 minuter. Låt svalna och ta lös kanten från formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben