Serverar: 1 portioner
Bland mina andra recept finns en pumpa marmelad som min barndomsgranne brukade använda i sin modifierade version av amandas lördagskaka, vilket påverkar tillagningstid och sätt. Kakan kan serveras ljummen men håller sog krämig och fin i kylskåp i flera dagar.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölet och citronskalet i äggblandningen. Tillsätt det smälta matfettet försiktigt. Rör smeten jämn och häll den i väl smort och mjölad 1½ liters form med löstagbar kant. Grädda mitt i 175 gradig ugn i 15-20 minuter tills provstickan är torr. Blanda cremé fraich med socker, vaniljsocker och ägget. Ta ut kakan ur ugnen och bred ut pumpamarmeladen över. Bred ut cremé fraichsmeten över marmeladen. Grädda i övre delen av ugnen på 225 grader i 5-8 minuter. Låt svalna och ta lös kanten från formen.