Pumpamarmelad á la Ulla-Britt
Ulla-Britt är min barndomsgranne, en inspirattör såväl i kök som i trädgård. Denna marmelad används i bullar, till kex, i hennes version av Amandas lördagskaka samt i min barndom, till helggröten. Ingefäran i receptet har alltid varit den torkade man kan hitta i kryddhyllan.
Ingredienser
2 kg ansad pumpa
4 bitar ingefära
1 ½-2 kg socker
2 citroner
Instruktioner
- Stycka, skala och kärna ur pumpan.
Skär den i små bitar och väg.
- Lägg pumpan i en stor gryta. Häll över ytterst lite vatten och lägg i ingefäran. Koka under lock till mos. Rör med jämna mellanrum. Tillsätt rivet skal från citronerna och sockret. Koka under omrörning tills massan hänger samman.
Ta upp ingefäran, tillsätt saften från de pressade citronerna.
Skumma väl. Fyll på burkar och låt svalna.
- Kan utan problem frysas i plastburkar.
Liknande recept
Kommentarer (1)
jätte goood soppa tror jag ;D