Pumpamarmelad á la Ulla-Britt

Ulla-Britt är min barndomsgranne, en inspirattör såväl i kök som i trädgård. Denna marmelad används i bullar, till kex, i hennes version av Amandas lördagskaka samt i min barndom, till helggröten. Ingefäran i receptet har alltid varit den torkade man kan hitta i kryddhyllan.

Ingredienser

  • 2 kg ansad pumpa
  • 4 bitar ingefära
  • 1 ½-2 kg socker
  • 2 citroner
  • Instruktioner

    1. Stycka, skala och kärna ur pumpan. Skär den i små bitar och väg.
    2. Lägg pumpan i en stor gryta. Häll över ytterst lite vatten och lägg i ingefäran. Koka under lock till mos. Rör med jämna mellanrum. Tillsätt rivet skal från citronerna och sockret. Koka under omrörning tills massan hänger samman. Ta upp ingefäran, tillsätt saften från de pressade citronerna. Skumma väl. Fyll på burkar och låt svalna.
    3. Kan utan problem frysas i plastburkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    trisse125 24 september 2011

    jätte goood soppa tror jag ;D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben