Amandas lördagskaka

En smarrig kaka!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 100 g smält smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • rivet skal av en citron
  • Glasyr
  • 2 dl fast äppelmos
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ msk vaniljsocker
  • 2 msk socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker. Tillsätt vetemjöl och riven citron. Rör försiktigt ner det avsvalnade smöret. smörj och bröa en form med avtagbara kanter.
    3. Häll i smeten och ställ in kakan i ugnen i ca 20 minuter.
    4. Bred ut äppelmoset på kakan. Blanda crème fraiche, vaniljsocker och socker. Häll blandningen över äppelmoset. Ställ in kakan i ugnen i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    1 h 10 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben