Amandas lördagskaka
En smarrig kaka!
Ingredienser
3 ägg
2 ½ dl socker
100 g smält smör
2 ½ dl vetemjöl
rivet skal av en citron
Glasyr
2 dl fast äppelmos
2 dl crème fraiche
½ msk vaniljsocker
2 msk socker
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker. Tillsätt vetemjöl och riven citron. Rör försiktigt ner det avsvalnade smöret. smörj och bröa en form med avtagbara kanter.
Häll i smeten och ställ in kakan i ugnen i ca 20 minuter.
Bred ut äppelmoset på kakan. Blanda crème fraiche, vaniljsocker och socker. Häll blandningen över äppelmoset. Ställ in kakan i ugnen i ca 15 minuter.
Liknande recept
Lördagskaka med mandel och apelsin
8-10
Saftiga Scones med keso, linfrön och solroskärnor på Amandas vis (utan vetemjöl)
5
12 min
4
Amandas lördagskaka á la Ulla-Britt
1
Lördagskaka
8-10
Lördagskakor
1 h 10 min
20
Pumpamarmelad á la Ulla-Britt
2
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!