Lördagstårta med ost och skinka

Serverar: 6-8 portioner

Jättegod kall paj - variation på temat smörgåstårta. Fyllningen funkar även bra som röra på rostat bröd. Passar då som entrérätt.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 100 g smör
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 100 g rökt skinka (brukar använda kassler)
  • ca 100 g lagrad ost
  • 1 äpple
  • 1 burk sparrisbitar, ca 225 g
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk senap
  • 1 msk hackad färsk körvel eller 1-2 tsk torkad
  • 2-3 msk hackad persilja
  • Garnering
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1-2 tomater i klyftor
  • Instruktioner

    1. Blanda pajdegen och tryck ut den i en pajform. Låt den stå i kylskåpet minst 30 min.
    2. Grädda pajen i 225* 15-20 min. eller tills den fått fin färg.
    3. Skär skinka och ost i tärningar eller strimlor. Skala äpplet och skär det i tärningar. Låt sparrisen rinna av väl.
    4. Blanda creme fraiche med senap, körvel och persilja. Blanda ner skinka, ost, äpple och sparris.
    5. Fyll pajskalet med blandningen och garnera med ägg och tomatklyftor. Servera gärna en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben