Lövbiff i pitabröd med chilikräm

Serverar: 4 portioner

Strimla, stek och njut!!! Chilidressing till är en höjdare!

Ingredienser

  • 450 g lövbiff
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • Ruccola
  • Olivolja till stekning
  • Salt
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk soja
  • 4 pitabröd
  • Chilikräm
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1½ dl créme fraiche
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Gör chilikrämen: Skala och pressa ner vitlöken i sweet chilisåsen. Blanda med crème fraichen. Smaka av med salt.
    2. Skiva biffen i mycket tunna skivor och skär dem i strimlor. Skiva tomaterna och rödlöken. Skölj rucolan.
    3. Hetta upp en stekpanna så att den blir riktigt varm och häll i lite olivolja. Salta köttet och stek det hastigt.
    4. Tillsätt sweet chilisåsen, sesamoljan och sojan. Rör om.
    5. Fördela ruccolan i pitabröden. Lägg i biffen, rödlöken och tomatskivorna. Ringla över chilikrämen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ann_hann 22 juli 2010

    Jättegott! Chilikrämen är det bästa av allt... :)

    afko81 22 januari 2011

    jättegoda grejer det här! Lätt men ändå mättande ;) som sagt förrut, chilisåsen är verkligen jättegod :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben