Lövbiff med inbakad salami och krämig bönröra

Serverar: 4 portioner

En jättegod festmåltid

Ingredienser

  • 4 stora lövbiffar ca . 500 gram
  • ½ strimlad rödlök
  • 150 gram strimlad salami
  • 1 tsk salt
  • 2 dl riven ost
  • 1 msk kryddat smör av valfri smak
  • BÖNRÖRA
  • 2 dl creme fraiche
  • 4 dl färdigkokta kidneybönor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ - 1 tsk sambal oelek
  • 2 st salladslök
  • ROSTAD KLYFTPOTATIS
  • Potatis av en fast sort
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg lök, salami och ost på det saltade köttet. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna snabbt på hög värme med kryddsmör i stekpannan. Sätt in köttet i ugnen ca. 5 min. Servera med bönröra, rostad klyftpotatis och sallad
    2. ROSTAD KLYFTPOTATIS Klyfta potatisen i ca. 8 delar Värm upp olivolja i en ugnsfast form och tillsätt vitlök (grovt skivad), oliver grovt hackade och den klyftade potatisen. Låt potatisen rosta i oljan tills den känns mjuk och får en fin gyllenbrun färg. Krydda med salt och peppar på slutet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben