Lövbiffgryta

Serverar: 4 portioner

Strimlorna skall inte brynas utan kokas direkt i såsen. Servera kokt pasta till.

Ingredienser

  • 400 g lövbiff
  • 2 dl crème fraiche
  • 3/4 dl vatten
  • 3/4 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk soja
  • 1 msk osötad senap- gärna grönpeppar
  • 1 röd paprika
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor. 2. Vispa ihop crème fraiche med vatten, kalvfond, soja och fransk senap och koka upp. 3. Lägg i köttet och koka upp igen. Rör om och sjud på svag värme i 5 minuter. Rör om någon gång under tiden. 4. Kärna ur paprikan under tiden och skär den i ganska små tärningar. Lägg i dem i grytan och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben