Lövbiffgryta med paprika

Serverar: 4 portioner

Överraska familjen med en gryta av lövbiff och paprika, smaksatt med sherry och ingefära.

Ingredienser

  • 500 g lövbiff
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 blekselleristjälkar
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • Marinad
  • 1½ dl kinesisk soja
  • 1 dl sherry eller kycklingbuljong
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven färsk ingefära eller ½ tsk mald
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda soja och sherry till marinaden en skål. Pressa i vitlöken och rör ner ingefära och peppar.
    2. Skär köttet i tunna strimlor och lägg i marinaden. Täck över och ställ kallt medan resten förbereds. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    3. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna, hacka sellerin och löken. Hetta upp en stekpanna eller wok och värm upp oljan.
    4. Ta upp och torka köttet. Spara resten av marinaden. Stek köttet någon minut tills det inte längre är rött. Lägg i paprika, selleri och lök, låt allt fräsa samman ca 5 minuter.
    5. Häll marinaden över och gör ett snabbt uppkok. Grönsakerna ska fortfarande kännas krispiga. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben