Lövbiffsgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Knappast smalmat men jättegott. Perfekt för den som vill förbereda och inte stå vid spisen då gästerna kommer på fest.

Ingredienser

  • 600-800 gr lövbiff
  • 1 stor eller 2 små röda paprikor
  • 1 stor eller 2 små gula paprikor
  • 8 cm purjolök
  • 2 ½ dl buljong (från tärning)
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 msk vetemjöl
  • 5 msk dijonsenap
  • 2 ½ tsk salt
  • 5 krm svartpeppar
  • 1 tsk soja drygt
  • Instruktioner

    Skär lövbiffarna i ca 1 cm strimlor. Bryn och krydda med salt och peppar. Ansa och strimla paprikorna, skölj och skiva purjolöken. Blanda köttet, paprikorna och purjon och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda ihop resten av ingredienserna och häll blandningen över köttet och grönsakerna. Gratinera i mitten av ugnen ca 30 min i 225 grader. Rör om en gång under stektiden. Servera med klyftpotatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    KalleP 17 maj 2008

    Smaskens detta kan vi äta flera gånger sa dom som va hungriga

    KalleP 17 maj 2008

    Smaskens detta kan vi äta flera gånger sa dom som va hungriga

    raffa 15 september 2008

    SUPER GOTT !!! Detta kommer jag GARANTERAT göra igen !! Vår 9 åring älskade denna rätt !! KANON !!!! Tack för detta recept.

    victea 3 september 2010

    Tack för receptet det var supergott. Bjöd vår dotters svärföräldrar på denna rätt och de tyckte den var jättegod, så de bad om receptet. Kommer att vara en av mina bjudrätter nu. MVH Victea

    gnoaga 21 april 2012

    ville ha lite hetta och hade i sambal oelek och vitlök - inte dumt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben