Lövbiffsgratäng med grönmögelost

Serverar: 4 portioner

Gott till pasta.

Ingredienser

  • 350 g lövbiff, strimlad
  • Salt
  • 2 msk Imperial soya, Mrs Cheng
  • 1 msk kalvfond, koncentrerad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 purjolök, strimlad
  • 100 g champinjoner, skivade
  • 1 röd paprika, skivad
  • 1 msk smör
  • Sås
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 msk idealmjöl
  • ca 150 g krämig grönmögelost, grovriven(t ex St Agur)
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Lägg det strimlade köttet i en bunke med soja, kalvfond och vitlök. Salta lite. Låt marinera 15 minuter.
    2. Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör. Lägg över i en smord ugnssäker form. Fördela kött och marinad ovanpå.
    3. Koka en sås av grädde, idealmjöl och ädelost. Krydda med timjan och svartpeppar. Rör om och låt koka 3 minuter.
    4. Häll såsen över köttet och tillaga i mitten av ugnen ca 15 minuter i 225º.
    5. Servera med kokt pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    catarina68 29 maj 2009

    Jättegott! Och så lättlagat...en ny klar favorit!

    elska 1 februari 2011

    En av mina favoriter! Helt klart en 5-poägare. Suverän med färsk pasta till.

    gittis111 3 juni 2011

    Ja den här har jag lagat ett antal gånger Den är supergod mycket godare mat får man leta efter =D

    hagelskuren 1 december 2012

    detta blir helt klart en favorit.Både familjen och gäster har gillat den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben