Lottas kyckling

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 1 burk sparris , 225 g
  • 100 g rökt skinka
  • 150 g färska champinjoner
  • 1 - 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 burk créme fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 50 g ädelost
  • ½ hönsbuljongtärning
  • ev . 3 msk sherry eller konjak , smaksak
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Rensa kycklingen och lägg köttet i en ungsfast form. Täck köttet med väl avrunnen sparris. Skär skinkan i små bitar och skiva champinjonerna. Hetta upp smöret och fräs skinka, svamp och vitlök. Häll på creme fraichen och mjölken och koka upp. Tillsätt ädelost, buljongtärningen och låt det smälta under omrörning. Smaka ev av med sherry eller konjak (valfritt) samt salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Gratinera i ugnen i 225 grader i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SEAbjrpn 1 januari 2009

    Denna ÄR säkert GOOOD! Kram SEA

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben