LUNCHOMELETT

Serverar: 4 portioner

En mättande omelett som man kan ha till middag

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 1 paket rimmat fläsk
  • 1 lök
  • 8 kokta potatisar
  • persilja eller körvel
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Obs! Använd två stekpannor eller stek i två omgångar från moment 7. 1. Skala och tärna löken. 2. Skär potatisen i halvcentimetertjocka skivor. 3. Skär fläsket i tärningar. 4. Fräs fläsket i medelvarm stekpanna. 5. Lägg i löken och potatisen när fläsket börjar bli brynt och fortsätt fräsa några minuter till. 6. Knäck äggen i skål och vispa ut lite lätt med en gaffel. 7. Dra ner värmen och häll i äggsmeten. (Om du använder bara en stekpanna: Lägg hälften av den stekta löken, potatisen och fläsket åt sidan. Häll i hälften av äggsmeten i pannan och stek klart. Fortsätt med resten av löken, potatisen, fläsket och äggsmeten.) 8. Salta (försiktigt, fläsket är salt), peppra och strö över persilja/körvel. 9. Servera med en tomat- eller grönsallad. I stället för stekfläsk kan du förstås använda bacon eller köttrester som du tärnar. Råstekt potatis funkar i stället för kokt. Skala, skär i tärningar och stek i lika delar olja och smör. Tänk på att det tar längre tid för potatisen än fläsket att bli klar. Vill du ha det lite spanskt så tar du med en skivad vitlöksklyfta, ett par tomater i skivor och en strimlad paprika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben