Snabblagad och mättande lunchomelett.

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Man tager vad man haver lär Kajsa Warg ha sagt. Precis så kom den här skapelsen till! Plockade fram lite av varje från kylen, det blev toppen. Servera med chilisås. Det fanns ingen persilja hemma men det förhöjer smak och utseende om man strör lite hackad persilja över omeletten strax innan serveringen.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • ½ dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten morot
  • 1 fast tomat
  • 2 wienerkorvar
  • 4 skivor bacon
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Nymald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala morot, lök och vitlök, hacka vitlöken, skär moroten i tunna strimlor och skär löken i ”båtar”, skär tomaten i små klyftor.
    2. Värm upp en stekpanna, häll i olja och lägg i smöret, fräs lök och morot.
    3. Skär baconet i centimeterbreda strimlor, dela korvarna i mindre bitar.
    4. När grönsaksfräset börjar mjukna tillsätts baconet som får fräsa med tills det börjar att ta färg, lägg ner korven och fräs ytterligare någon minut.
    5. Vispa ihop äggen tillsammans med mjölk, salt och peppar.
    6. Lägg i tomatklyftorna i stekpannan och häll över äggsmeten, rista på pannan och rör försiktigt med en trägaffel så att all smet kommer att gräddas.
    7. Stjälp upp som en halvöppen omelett på ett serveringsfat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben