Lussebullar

Sockerfria och laktosfria. Byt ut mjölet så blir de glutenfria. Har provat många olika recept men detta är bäst.

Ingredienser

  • 1,7 l vetemjöl (Byt hälften av mjölet mot rågsiktsmjöl, bovetemjöl eller glutenfri mjölblandning)
  • 1/2 l havremjölk
  • 250 g laktosfri kesella eller matyoghurt
  • 1/2 hg jäst
  • 1 1/2 dl finhackade russin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 3 pkt saffran
  • 1 dl rapsolja
  • Russin till garnering
  • Instruktioner

    1. Torka saffran i svag ugnsvärme. Rör ut jästen i degbunken i lite av den kalla havremjölken. Tillsätt det lätt vispade ägget och kesellan. Värm rapsoljan i en kastrull. Häll på resten av havremjölken och ljumma degspadet. Häll det i degbunken.
    2. Tillsätt till saffan, hackade russin, största delen av mjölet och saltet. Arbeta degen så den blir slät, blank, smidig och släpper bunken. Skrapa ner degen från kanterna. Strö över lite mjöl. Lägg på en bakduk och ställ degen att jäsa på varmt, dragfritt ställe 40 min - 1 timma.
    3. Arbeta degen på nytt. Baka ut den till flätor, kranar eller kusar. Lägg dem på bakplåtspapper eller smorda plåtar att jäsa. Pensla med ägg. Garnera med russin
    4. Grädda : Kusar i 250 g ugn omkring 10 minuter. Flätor och kransar i 225 g ugn omkring 20 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    2 h
    35
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben