Smula ner jästen i bakbunken
Smält margarinet
Tillsätt mjölken och jumma upp degspadet till 37 grader.
Rör ut jästen med lite av spadet så klumparna försvinner.
Tillsätt resten av degspadet + två uppvispade ägg, saffran, salt, socker och största delen av mjölmängden.
Arbeta degen smidig och låt den jäsa i ca 30 minuter under duk.
Arbeta degen på mjölat bakbord och forma bullarna till önskad modell.
Låt de formade bullarna jäsa i ytterligare 30 minuter under en duk.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och sätt i russin.
Hmm.. du menade 45 bullar? Tror inte dom räcker till 45 personer :)
Thes6 december 2008
Det beror väl på hur många man tar var..
Det är ju ställningen själv som skriver personer efter, jag skriver bara i antalet :)
Men räknar du en bulle per person så räcker det ju faktiskt till 45 stycken.
Mvh Therese
xMondSy2 december 2010
Man sitter och letar och letar och äntligen hittar man ett recept på lussebullar utan kesella. Ska bli gott att pröva :)
Hmm.. du menade 45 bullar? Tror inte dom räcker till 45 personer :)
Det beror väl på hur många man tar var.. Det är ju ställningen själv som skriver personer efter, jag skriver bara i antalet :) Men räknar du en bulle per person så räcker det ju faktiskt till 45 stycken. Mvh Therese
Man sitter och letar och letar och äntligen hittar man ett recept på lussebullar utan kesella. Ska bli gott att pröva :)