Lussebullar

Serverar: 45 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Enkelt recept som är hämtat från min mamma.

Ingredienser

  • 1 pkt jäst 50g
  • 150 g margarin (1½ dl)
  • ½ liter mjölk
  • 3 st ägg
  • 2 pkt saffran
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl strösocker
  • 1½ liter vetemjöl, ev. mer
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i bakbunken Smält margarinet Tillsätt mjölken och jumma upp degspadet till 37 grader.
    2. Rör ut jästen med lite av spadet så klumparna försvinner. Tillsätt resten av degspadet + två uppvispade ägg, saffran, salt, socker och största delen av mjölmängden.
    3. Arbeta degen smidig och låt den jäsa i ca 30 minuter under duk. Arbeta degen på mjölat bakbord och forma bullarna till önskad modell. Låt de formade bullarna jäsa i ytterligare 30 minuter under en duk.
    4. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och sätt i russin.
    5. Grädda i ugnen ca 5-10 minuter 225 grader.

    Liknande recept

    4.5
    2 h
    35
    7

    Kommentarer (3)

    Marre_W 5 december 2008

    Hmm.. du menade 45 bullar? Tror inte dom räcker till 45 personer :)

    Thes 6 december 2008

    Det beror väl på hur många man tar var.. Det är ju ställningen själv som skriver personer efter, jag skriver bara i antalet :) Men räknar du en bulle per person så räcker det ju faktiskt till 45 stycken. Mvh Therese

    xMondSy 2 december 2010

    Man sitter och letar och letar och äntligen hittar man ett recept på lussebullar utan kesella. Ska bli gott att pröva :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben