Serverar: 30 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Jättegoda lussebullar med Kesella.
Lös upp jästen i den ljumna mjölken, blandad med margarin. Stöt saffranet med lite socker och rör ner det tillsammans med resten av sockret, salt, kardemumma, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta till en blank deg. Strö över lite mjöl och låt jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen och knåda den smidig, använd extra mjöl om det behövs. Dela upp degen i 30 bitar och rulla och forma till lussebullar. Tryck i russin. Låt jäsa ytterligare 15-20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ung 7-8 minuter i 225 grader.
Någon som vet hur många poäng en bulle är?
Har idag bakat dessa saftiga och goda bullar. Tack för detta recept.
De var jättegoda! Så 10 poäng! =D Haha!
Jättegoda :)))
hur många poäng en bulle är?