Lussebullar a la VV

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Jättegoda lussebullar med Kesella.

Ingredienser

  • 1 pkt ( 50 g) jäst
  • 4 dl ljummen lättmjölk
  • 50 g smält margarin eller smör
  • 150 g Kesella lätt
  • 1 - 2 pkt ( 0,5 - 1 g) saffran
  • 1 krm salt
  • 1 dl strösocker
  • 13 - 15 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk mald kardemumma
  • 3 msk russin till dekoration
  • 1 st ägg till pensling
  • Instruktioner

    Lös upp jästen i den ljumna mjölken, blandad med margarin. Stöt saffranet med lite socker och rör ner det tillsammans med resten av sockret, salt, kardemumma, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta till en blank deg. Strö över lite mjöl och låt jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen och knåda den smidig, använd extra mjöl om det behövs. Dela upp degen i 30 bitar och rulla och forma till lussebullar. Tryck i russin. Låt jäsa ytterligare 15-20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ung 7-8 minuter i 225 grader.

    Liknande recept

    4.5
    2 h
    35
    7

    Kommentarer (5)

    Tingeling13 8 december 2008

    Någon som vet hur många poäng en bulle är?

    Tingeling13 13 december 2008

    Har idag bakat dessa saftiga och goda bullar. Tack för detta recept.

    VerisKeris 5 december 2009

    De var jättegoda! Så 10 poäng! =D Haha!

    pandis 6 december 2009

    Jättegoda :)))

    zanndy 8 januari 2012

    hur många poäng en bulle är?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben