Lussekatter med kessella
Serverar:
35-50 portioner
Lätt att göra och goda
Ingredienser
100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
2½ dl Kesella kvarg
2 paket saffran
2 krm salt
2 tsk stött kardemumma
1½ dl socker
Ca 17 dl vetemjöl
Russin
1 uppvispat ägg
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader.
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Smula jästen i en degbunke. Häll över degspadet, rör om tills jästen löser sig.
Tillsätt saffran, övriga ingredienser och nästan allt mjöl. Knåda till en, ej för fast, deg.
Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord.
Forma den till enkla lussekatter och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Garnera med russin och låt jäsa i ytterligare 20 minuter på dragfri plats.
Före gräddningen penslas lussekatterna med uppvispat ägg.
Vill man kan man också strö på lite pärlsocker.
Grädda på falsen ovanför mitten i 5-7 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
Liknande recept
Lussekatter
5
20
Lussekatter med kesella
4.8
1 h 20 min
25
6
Lussekatter
3.8
2 h 30 min
3-4
6
Lussekatter
30
Super goda lussekatter.
4.6
2 h
40
22
Glutenfria lussekatter
5
20
Saftiga, goda lussekatter
2 h
40
Lussekatter
2 h
30
Lussekatter utan saffran
4.4
50
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!