Lussekatter med kessella

Serverar: 35-50 portioner

Lätt att göra och goda

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 2½ dl Kesella kvarg
  • 2 paket saffran
  • 2 krm salt
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1½ dl socker
  • Ca 17 dl vetemjöl
  • Russin
  • 1 uppvispat ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
    3. Smula jästen i en degbunke. Häll över degspadet, rör om tills jästen löser sig.
    4. Tillsätt saffran, övriga ingredienser och nästan allt mjöl. Knåda till en, ej för fast, deg.
    5. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
    6. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord.
    7. Forma den till enkla lussekatter och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
    8. Garnera med russin och låt jäsa i ytterligare 20 minuter på dragfri plats.
    9. Före gräddningen penslas lussekatterna med uppvispat ägg.
    10. Vill man kan man också strö på lite pärlsocker.
    11. Grädda på falsen ovanför mitten i 5-7 minuter.
    12. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 20 min
    25
    6
    3.8
    2 h 30 min
    3-4
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben