Lyxig ädelfilé

Serverar: 4 portioner

Givetvis kan man hoppa över rödbetorna och t.ex. ta morötter i stället, men det är gott med ungsbakade rödbetor.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 10 torkade aprikoser
  • 75 g ädelost
  • 4 potatisar
  • 1 rödlök
  • 4 rödbetor
  • 200 g palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Putsa köttet och krydda runt om. Bryn i smör och låt vila i 10 minuter.
    3. Skär snitt i filén och fyll med aprikoser och ädelost.
    4. Skala potatis, lök, rödbetor och palsternacka och skär i bitar. Blanda med olja och krydda med salt och peppar.
    5. Lägg i en form och baka i 10 minuter. Lägg i köttet efter 10 minuter och tillaga ytterligare i ca 20 minuter till tills köttet är klart.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mumsan 19 september 2011

    Oj va gott! Tillsatte lite flytande honung över rotsakerna sista stunden de myste i ugnen åxå.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben