Lyxig äggröra

Serverar: 4 portioner

Guldkant på såväl äggröra som vardagen fixar du enkelt genom att förhöja smaken med lite grädde och tryffelolja.

Ingredienser

  • 8 ägg
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ -1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1-2 tsk olja smaksatt med tryffel
  • Till servering
  • Knäckebröd eller rostat bröd
  • Bresaola
  • Tomat
  • Basilika
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar.
    2. Smält smöret i en kastrull, gärna teflon. Häll i äggsmeten och låt stelna under omrörning på svag värme tills smeten blivit mjukt krämig. Smaksätt med oljan.
    3. Servera genast på knäckebröd eller rostat bröd tillsammans med bresaola tomat och basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben