Lyxig bananpannacotta

Serverar: 4-6 portioner

Smaksatt med mixad banan och bananlikör. Dekorerad med riven choklad och ett bananchips.

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • ½ dl strösocker
  • 1 vaniljstång, urskrapade frön
  • 1 liten mixad banan
  • 1 dl bananlikör
  • 4 gelatinblad
  • Dekoration
  • Riven , mörk choklad
  • Bananchips
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
    2. Koka upp grädde, strösocker och frön från vaniljstången. Ta av från värmen. Vispa ner de urkramade gelatinbladen, den mixade bananen och bananlikören. Blanda väl.
    3. Häll upp i fina glas eller koppar och ställ i kyl för att stelna, med fördel över natten.
    4. Stick ner ett bananchips, riv över mörk choklad och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kcartesius@gmail.com 3 april 2013

    Hej, har försökt klura ut hur det är avsett att man ska äta detta. Glaset står ju mitt på tallriken, som det också finns något ätbart på (?) - detta kan ju inte funka med normalt borsskick, eller...?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben