Lyxig tårta med 4 lager. Saftig chokladbotten som toppas med en len choklad- och hallonmousse som sedan täcks av en hallongeléspegel.
Denna tårta är otroligt vacker och smakar helt underbart!
Ingredienser
Botten
2 ägg
1½ dl socker
125 g mörk choklad
125 g rumsvarmt smör
Knappt 1 dl vetemjöl, 40 g
Chokladmousse
5 gelatinblad
225 g mörk choklad, hackad
1½ dl vispgrädde
1 ägg
3 äggulor
1 dl socker
2 msk vatten
3 dl vispgrädde (vispas)
Hallonmousse
4 gelatinblad
3 äggulor
1/3 dl florsocker
1½ dl hallonpuré, mixade och passerade hallon
2½ dl vispgrädde
Hallongelé
1 gelatinblad
½ dl socker
½ dl vatten
2 msk hallonpuré, mixade och passerade hallon
Garnering
1 dl blandade bär
Chokladdekorationer