Lyxig chokladpaj med ballerina

Serverar: 6-8 portioner

Detta är lyxvarianten av den gamla hederliga radiokakan. Servera gärna pajen dagen efter, så hinner den stelna till och bli lagom geggig.

Ingredienser

  • 350 g mörk choklad , 70 %
  • 225 g osaltat Svenskt Smör
  • 5 ägg
  • 21/2 dl strösocker
  • 100 g ballerinakex
  • 3 dl Vispgrädde
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 160°. Smörj och mjöla en pajform med löstagbar botten. Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker med elvisp ca 5 minuter tills du fått en vit och skummig kräm. Vänd ihop med chokladsmöret. Dela kexen i små bitar och blanda ner. Häll i pajformen. Grädda chokladpajen i 40-45 mi¬nuter eller tills den precis har stelnat. Servera kall eller ljummen med iskall vispad grädde och gärna lite frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben